Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Νέα πτώση στη Wall λόγω Apple και Microsoft-Απώλειες για Χρυσό και Πετρέλαιο

Φωτογραφία: Reuters
Νέα πτώση κατέγραψε η αμερικανική αγορά με τις τεχνολογικές μετοχές να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 17.851 μονάδες με απώλειες 0,38%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 5.172 μονάδες με απώλειες 0,69%. Πτώση 0,25% για τον S&P, που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 2.114 μονάδες.

Η μετοχή της Apple κατέγραψε απώλειες άνω του 4,5% καθώς οι προοπτικές των πωλήσεων του τρέχοντος τριμήνου κινήθηκαν χαμηλότερα των προσδοκιών...

Αναλυτές της αγοράς αποδίδουν την υποχώρηση της μετοχής στις υπερβολικά υψηλές προσδοκίες. «Τα αποτελέσματα της εταιρίας ήταν εντυπωσιακά. Δεν θα προχωρούσα σε πώληση του τίτλου, η Apple είναι αγοραστική ευκαιρία», σημείωσε αναλυτής της First American Trust.

Σημειώνεται ότι οι μετοχές του τεχνολογικού γίγαντα έχουν καταγράψει άνοδο της τάξεως του 12% από την αρχή του έτους, έναντι 2,6% του δείκτη S&P.

Ισχυρές απώλειες και για τη μετοχή της Microsoft καθώς η εταιρία κατέγραψε σημαντικές ζημιές στο β΄ τρίμηνο λόγω διαγραφών (write down).

Στο κόκκινο έκλεισαν επίσης Caterpillar, Cisco, ΙΒΜ, Verizon, Yahoo. Aντίθετα από τον Dow 30 με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση Nike, JP Morgan, Wal-Mart, Ηome Depot, Goldman Sachs

Από το μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων οι μεταπωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν τον Ιούνιο με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2007. Ειδικότερα οι μεταπωλήσεις σημείωσαν άνοδο 3,2% τον Ιούνιο, στο εποχιακό προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,49 εκατομμυρίων. Αναλυτές του Reuters προέβλεπαν ότι θα αυξηθούν στα 5,4 εκατομμύρια, από 5,32 εκατομμύρια τον Μάιο.

Παράλληλα οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Μάιο. Συγκριτικά με τον Μάιο του 2014 οι τιμές ήταν υψηλότερες κατά 5,7%.

Eν τω μεταξύ νέα πτώση της τάξεως του 1% κατέγραψε ο χρυσός με την τιμή του να κινείται στα επίπεδα των 1.092 δολαρίων ανά ουγκιά. Απώλειες υψηλότερες του 3% για το πετρέλαιο με την τιμή να πέφτει κάτω από τα 50 δολάρια.

Σε ό,τι αφορά τα νομίσματα το ευρώ κινείται σταθεροποιητικά σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία τους στα επίπεδα του 1,09.

Λίγο πριν το κλείσιμο το ADR της Εθνικής κατέγραφε κέρδη 5%, στα 0,98 δολάρια.

Πηγή: www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου