Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Αναθεώρηση της διαδικασίας επιστροφής ΦΠΑ σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ

Την αναθεώρηση του κανονιστικού πλαισίου επιστροφής ΦΠΑ μελετά το υπουργείο Οικονομικών, με σκοπό τον εξορθολογισμό της διαδικασίας και την επιτάχυνση της επιστροφής φόρων.

Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης για τον συμψηφισμό απαιτήσεων μεταξύ Δημοσίου και επιχειρήσεων που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος...

Πηγή: www.dealnews.gr

Στην απάντησή του ο υπουργός αναγνωρίζει ότι «παρατηρούνται δυσλειτουργίες στη διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ», σημειώνει ωστόσο ότι «η διαδικασία επιστροφής φόρων σε δικαιούχους, ολοκληρώνεται το συντομότερο δυνατόν μετά την αίτηση του ενδιαφερομένου, εφόσον προηγουμένως πραγματοποιηθεί ο ενδεδειγμένος έλεγχος από τα αρμόδια όργανα, ως προς τα τυπικά και ουσιαστικά στοιχεία που καθιστούν μια επιχείρηση δικαιούχο επιστροφής και εφόσον ελεγχθούν και τα δικαιολογητικά ως προς τη νομιμότητα της επιστροφής».

Συμπληρωματικά, τονίζει ο υπουργός, διενεργείται και έλεγχος για τυχόν οφειλές προς το Δημόσιο, ώστε αυτές να αποσβεστούν με τη διαδικασία του συμψηφισμού.

Πηγή: www.dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου