Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Γ. Δουκίδης: Στο όριο της παρανομίας τo 15% των e-shops

To 15% των e-shops δεν παρουσιάζουν τα βασικά στοιχεία μιας τυπικής επιχείρησης και δεν έχουν διεύθυνση, τηλέφωνο και email.

Αυτό τόνισε, ο καθηγητής του εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν Eltrun του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Δουκίδης.

Ο καθηγητής συμμετείχε στη συνάντηση του γ.γ. Εμπορίου Στ. Κομνηνού με τους δημοσιογράφους προκειμένου να γνωστοποιηθούν οι δράσεις που σχεδιάζει το υπουργείο για να μπουν κανόνες στο ηλεκτρονικό εμπόριο, το οποίο γνωρίζει δυναμική ανάπτυξη στη χώρα μας καθώς αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική πρόταση για επιχειρήσεις και για νέους επιχειρηματίες , εν μέσω κρίσης...

Πηγή: www.onair24.gr

Όπως ανέφερε ο κ. Δουκίδης, μόνο πέρυσι, η αξία της συγκεκριμένης αγοράς άγγιξε το 1,7 δισ. ευρώ και εκτιμάται ότι τα αμέσως προσεχή έτη θα ξεπεράσει τα 5 δισ. Ευρώ. Σύμφωνα όμως με έρευνα του πανεπιστημίου, από τις 2.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο ποσοστό 15%, δηλαδή 300 επιχειρήσεις, λειτουργούν στα όρια της παρανομίας.

Με δεδομένη τη ραγδαία ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς, που φτάνει στο 30% τουλάχιστον ετησίως με 1.500.000 'Ελληνες on line ώριμους καταναλωτές, το υπουργείο Ανάπτυξης ξεκίνησε μια συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, προκειμένου να γίνει αξιολόγηση των Ελληνικών Ηλεκτρονικών Καταστημάτων, να δημιουργηθεί ένα μητρώο και να υπάρχει πιστοποίηση.

Πηγή: www.onair24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου