Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Μ.Ντράγκι: Οι θυσίες των Ελλήνων είναι λιγότερο επώδυνες εντός της ευρωζώνης

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι κάλεσε τους Έλληνες να σφίξουν το ζωνάρι και να παραμείνουν εντός της ευρωζώνης προκειμένου να βγουν από την κρίση, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Οι Έλληνες "κάνουν θυσίες με μειώσεις μισθών σε όλους τους τομείς", παραδέχεται ο Ντράγκι, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι οι θυσίες αυτές "θα είναι λιγότερο επώδυνες εντός της ζώνης του ευρώ παρά εκτός"...

Πηγή: www.real.gr

"Η έξοδος (από την ευρωζώνη) και η δυνατότητα υποτίμησης του νομίσματος δεν θα βελτίωνε τίποτα. Η υποχρέωση για μεταρρυθμίσεις δεν θα γινόταν μικρότερη. Και η πίσω όψη του νομίσματος της εξόδου θα ήταν ο αυξημένος πληθωρισμός και η μεγάλη αστάθεια" προειδοποίησε.

Επιπλέον "για ένα χρονικό διάστημα που δεν είναι δυνατόν να καθοριστεί, κανείς δεν θα δάνειζε στην Ελλάδα τα χρήματα που της χρειάζονται" συνέχισε ο Ντράγκι.

Αυτό που είναι σημαντικό βραχυπρόθεσμα, όπως είπε, είναι να ξαναβρεί η Ελλάδα μια "σταθερή πολιτική κατάσταση" ώστε να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν αποφασιστεί, κάτι που θα έδινε στη χώρα την ευκαιρία να βγει από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου