Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Εγκρίθηκε επί της αρχής και επί των άρθρων το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΑΝ

Με τη στήριξη των βουλευτών ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εγκρίθηκε επί της αρχής και επί των άρθρων από τις Επιτροπές Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Το νομοθέτημα θα εισαχθεί την Παρασκευή για δεύτερη ανάγνωση στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές και από την άλλη εβδομάδα αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια ως επείγον. Υπογραμμίζοντας την ανάγκη άμεσης ψήφισης του ν/σχ η υπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι πέραν των υποχρεώσεών μας έναντι των εταίρων η κατάσταση στην χώρα και η πυκνότητα των γεγονότων δεν επιτρέπουν ούτε μία μέρα καθυστέρησης...

Πηγή: www.protothema.gr

Εστιάζοντας συγκεκριμένα στις ρυθμίσεις για την επιτάχυνση των επενδύσεων, την εποπτεία των βιομηχανικών προϊόντων, την πλήρη άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, την λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) επισήμανε πως πολλά ζητήματα έχει σημασία να νομοθετούνται «σήμερα όχι αύριο».

«Δεν είναι δυνατόν να ακολουθείται η λογική "άστα όλα γι αργότερα", ούτε να κινείται η χώρα στη λογική της προεκλογικής περιόδου», σημείωσε κι εκτίμησε ότι μετά τις εκλογές η κατάσταση θα είναι πολύ πιο δύσκολη.
Από την πλευρά του, ο εισηγητής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης τόνισε πως πολλές διατάξεις είναι στη σωστή κατεύθυνση, δεν παρέλειψε όμως να ασκήσει κριτική για «κωλυσιεργία» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για «αγκυλώσεις» της να υιοθετήσει όταν έπρεπε τις αναπτυξιακές προτάσεις της ΝΔ.

Παρατήρησε ακόμη ότι εισάγονται αιφνίδια φορολογικές διατάξεις, λόγος που, όπως είπε, ανάγκασε τη ΝΔ να αποχωρήσει από τον διάλογο και τον υπουργό να αποσύρει τη ρύθμιση για την φορολόγηση των νομιμοποιηθέντων αυθαιρέτων.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου