Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Προς αύξηση 25% στις αφίξεις από Ρωσία φέτος

Αύξηση του τουριστικού ρεύματος για την Ελλάδα  από την Ρωσία κατά 25% σε σχέση με πέρυσι  αναμένεται να προκύψει σύμφωνα με ασφαλείς εκτιμήσεις μετά τις εκθέσεις MITT και Intour Market στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το  γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Μόσχα, το 2011 υπήρξε αύξηση στις θεωρήσεις από τη Μόσχα κατά 40% σε σχέση με το 2010, ενώ αυξημένες κατά 300% είναι και οι πολλαπλές θεωρήσεις εισόδου, που απευθύνονται σε τακτικούς επισκέπτες της χώρας (επιχειρηματίες, δημοσιογράφους κ.λπ.), που μπαίνουν συχνά στη ζώνη Σένγκεν για επαγγελματικούς λόγους...

Πηγή: www.protothema.gr

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2011 μόνο από το γενικό προξενείο της Μόσχας θεωρήθηκαν 480.000 βίζες, ενώ το σύνολο των Ρώσων επισκεπτών στην Ελλάδα έφτασε τις 650.000.

Σήμερα λειτουργούν  10 visa centers που λειτουργούν στις μεγαλύτερες ρωσικές πόλεις  επιπλέον των  ελληνικών  προξενείων για την έκδοση βίζας. Μάλιστα, η συνεργασία με την εταιρεία ταχυμεταφορών DHL, η οποία καλύπτει 177 σημεία στη Ρωσία επισπεύδει την έκδοση της visa.

Όσον αφορά την αεροπορική σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας  χωρών, μετά τις Aeroflot, Rossiya Airlines, Aegean Airlines και Transaero Airlines και  η ρωσική αεροπορική εταιρεία UTair, θα συνδέει την Μόσχα με την Θεσσαλονίκη, με συχνότητα πτήσεων κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου μέχρι και 3 φορές την εβδομάδα. 

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου