Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015

Ξεκίνησε η ιδιωτικοποίηση της Royal Bank of Scotland

Φωτογραφία: Reuters
Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι ξεκίνησε την ιδιωτικοποίηση της Royal Bank of Scotland (RBS). Η τράπεζα είχε διασωθεί με κρατικά κεφάλαια κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Η τράπεζα διασώθηκε από το βρετανικό Δημόσιο με 45,5 δισ. λίρες κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008-2009, με το κράτος να αποκτά περίπου το 80% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Ωστόσο, η κυβέρνηση απέρριπτε μέχρι σήμερα την ιδιωτικοποίησή της, καθώς η τιμή της μετοχής της RBS δεν είχε επανέλθει στα επίπεδα που είχε καταβάλει το βρετανικό Δημόσιο την εποχή εκείνη ( 500 πένες ανά μετοχή)...

«Είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα για να επιστρέψει η τράπεζα σε ιδιώτες, κάτι που είναι σωστό για τον φορολογούμενο και τις βρετανικές επιχειρήσεις. Αυτό θα ενθαρρύνει την χρηματοπιστωτική σταθερότητα, θα οδηγήσει σε ένα τραπεζικό κλάδο περισσότερο ανταγωνιστικό και θα υποστηρίξει τα συμφέροντα της οικονομίας συνολικά», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν.

Ο ίδιος είχε αναγγείλει την έναρξη αυτής της ιδιωτικοποίησης τον Ιούνιο κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του ενώπιον της οικονομικής κοινότητας του Λονδίνου. Χθες βράδυ, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν την πώληση σε θεσμικούς επενδυτές.

Πηγή: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου