Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015

Ernst & Young: Νέες προσλήψεις για 47% των επιχειρήσεων διεθνώς

Να αυξήσει το εργατικό του δυναμικό εντός του 2015 αναμένει το 47% των επιχειρήσεων διεθνώς, με την επιχειρηματικότητα να αποτελεί βασική κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με στοιχεία νέας έρευνας της Ernst & Young (ΕΥ), αναλαμβάνοντας πρωτεύοντα ρόλο στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, το 47% των επιχειρήσεων εκτιμά ότι εντός των επόμενων μηνών θα προβεί σε προσλήψεις νέων εργαζομένων.

Η μελέτη, η οποία έχει αντικείμενο τον αντίκτυπο της επιχειρηματικότητας στην παγκόσμια αγορά εργασίας, εξέτασε τα σχέδια προσλήψεων 2.345 επιχειρηματιών...

Η έρευνα διερεύνησε, επίσης, τις επιχειρηματικές φιλοδοξίες 2.807 νέων και διαπίστωσε ότι πάνω από τους μισούς (65%) θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες σε κάποια φάση της.

Σχολιάζοντας την έρευνα, ο Παναγιώτης Παπάζογλου, διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδας, παρατηρεί:
«Η έρευνα της ΕΥ επιβεβαιώνει μία βασική αλήθεια. Ότι η επιχειρηματικότητα είναι η βασική κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Δυστυχώς, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι η υποστήριξη των επιχειρηματιών τροφοδοτεί την ανάπτυξη, η ευκαιρία συχνά χάνεται.

Η έρευνα διαπιστώνει, επίσης ότι στη σημερινή συγκυρία, διεθνώς, οι επιχειρηματίες είναι εξαιρετικά αισιόδοξοι στις προβλέψεις τους και σχεδιάζουν επεκτατικές κινήσεις και νέες προσλήψεις. Στη χώρα μας, όπου η ανεργία ιδιαίτερα των νέων παραμένει σε δραματικά επίπεδα, πρέπει να εμπεδώσουμε όλοι αυτή την απλή αλήθεια και να προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας ανάλογα.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους και η αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης αποτελεί σήμερα άμεση προτεραιότητα. Στη συνέχεια, πρέπει όλοι μαζί να δημιουργήσουμε το θεσμικό πλαίσιο που θα ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα και θα απομακρύνει όλα τα αντικίνητρα.

Η πολιτεία θα πρέπει να συνεργασθεί στενά με την επιχειρηματική κοινότητα, για να δημιουργηθεί το κατάλληλο οικοσύστημα που θα συμβάλει στον κοινό σκοπό. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να στηρίξουν αυτή την πολιτική»... Διαβάστε περισσότερα

Πηγή: www.dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου