Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

Κομισιόν: Συμφωνία επί της αρχής και σε τεχνικό επίπεδο με την Ελλάδα

Φωτογραφία: Reuters
Επετεύχθη συμφωνία «επί της αρχής σε τεχνικό επίπεδο» ήταν η δήλωση που έκανε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιτχαρτ, την Τρίτη, σχολιάζοντας την συμφωνία της Αθήνας με τους θεσμούς.

«Αυτό που έχουμε, σ' αυτό το στάδιο, είναι μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο. Δεν έχουμε προς το παρόν συμφωνία στο πολιτικό επίπεδο και αυτό είναι που χρειαζόμαστε» δήλωσε η Μπράιτχαρτ στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων...

«Οι θεσμοί και οι ελληνικές αρχές κατέληξαν σε μια κατ' αρχήν συμφωνία σε τεχνική βάση και οι συνομιλίες συνεχίζονται για να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες» πρόσθεσε, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με την ίδια, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ «ήταν σε στενή επαφή με τις ομάδες που βρίσκονται επιτόπου και συνομίλησε χθες (σ.σ. Δευτέρα) τηλεφωνικά με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα». ενώ αργότερα σήμερα πρόκειται να συνομιλήσει με «την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ».

Το επόμενο στάδιο έγκειται σε «μια πολιτική αξιολόγηση» και το απόγευμα αναμένεται να υπάρξει τηλεδιάσκεψη της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής (EFC) του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην οποία συμμετέχουν αξιωματούχοι των 28 υπουργείων Οικονομικών, ώστε «να καταστεί δυνατό να ενημερωθούν όλα τα κράτη μέλη».

Πηγή: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου