Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Πράσινο φως για τουριστικές επενδύσεις... αλλά αναζητούνται τα χρήματα

Φωτογραφία: Eurokinissi
Το πράσινο φως για μια σειρά επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού έχει δοθεί τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο το ζητούμενο είναι η χρηματοδότηση τους και η προσέλκυση επενδυτών που θα δώσουν τα απαραίτητα κεφάλαια, κάτι που θα επιτρέψει την υλοποίηση τους.
 
Ειδικότερα προ ημερών υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά την έγκριση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης της επενδυσης «Κilada Ηills» της εταιρίας «Mindcompass Overseas AE, θυγατρικής του ομίλου Dolphin Capital Investors, σε ακίνητο της που βρίσκεται στην Κοιλάδα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας... 
Με το ΠΔ ρυθμίζονται επίσης θέματα, όπως οι συντελεστές δόμησης, οι οδικές συνδέσεις, η διαχείριση αποβλήτων, η προστασία περιβάλλοντος και δασικών περιοχών εντός της έκτασης.
 
Μεταξύ άλλων, η στρατηγική αυτή επένδυση, ύψους 400 εκατ.ευρώ, περιλαμβάνει την κατασκευή και λειτουργία ξενοδοχείου πολυτελείας 5 αστέρων μικτού τύπου δυναμικότητας 300 κλινών και οικιστική ζώνη με 28 πολυτελείς κατοικίες.
 
Παράλληλα τα σχέδια περιλαμβάνουν, 260 επαύλεις των 440 μ2, συνολικής δομούμενης επιφάνειας 114.400 μ2, σε γήπεδο καθαρής επιφάνειας 616 στρ. και 100 βίλες εμβαδού 200 μ2 εκάστης και συνολικής δόμησης 20.000 μ2.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεχίζονται οι επαφές προς εξασφάλιση τραπεζικής χρηματοδότησης αλλά και ενδιαφερόμενων επενδυτών για τη συμμετοχή τους στα έργα.
 
Προβλήματα χρηματοδότησης φαίνεται να αντιμετωπίζει και η μικτή τουριστική επένδυση του ίδιου Ομίλου στην Κέα.
 
Ειδικότερα ενώ ο όμιλος από την περασμένη άνοιξη είχε προχωρήσει στην υπογραφή MoU με ξένους επενδυτές για τη χρηματοδότηση της μικτής τουριστικής επένδυσης στην Κέα, οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις φαίνεται να έχει αποθαρρύνει τους ξένους επενδυτές.
 
Για τον λόγο αυτό η Dolphin φέρεται να αναζητά νέους ενδιαφερόμενους επενδυτές, ενώ, παράλληλα, συνεχίζει και τις επαφές για την εξασφάλιση τραπεζικής χρηματοδότησης για το έργο.
 
Tέλος, σε διαδικασία fast track αναμένεται να τεθεί και η νέα επένδυση του ομίλου Κολλάκη στα Κεραμεία Χίου η οποία προβλέπει την δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου και μπανγκαλόου, συνολικής δυναμικότητας 1000 κλινών, καθώς και μαρίνας.
 
Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ και οι εγκαταστάσεις θα αναπτυχθούν σε μια έκταση περίπου 80 στρεμμάτων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου