Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Σημαντικές μειώσεις ή και απαλλαγές στα διόδια

Φωτογραφία: Eurokinissi
Σημαντικές μειώσεις ή  και απαλλαγές από την υποχρέωση καταβολής διοδίων στον αυτοκινητόδρομο «Νέα Οδός» (Αθηνών–Λαμίας), ύστερα  από συμφωνία την εταιρεία που κατασκευάζει με σύμβαση παραχώρησης την Ιόνια Οδό και τον Ε 65 ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός  Υποδομών Χρ. Σπίρτζης, κατά  την επίσκεψη του Α. Τσίπρα στο υπουργείο του.

Συγκεκριμένα, ύστερα από την συμφωνία με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ...

-Δεν θα καταβάλουν διόδια οι κάτοικοι των Δήμων Ωρωπού, Θηβαιών και Ορχομενού, όταν χρησιμοποιούν τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων για μετακινήσεις εντός του δήμου τους και δεν υπάρχει εναλλακτική διέλευση.

- Δεν θα πληρώνουν διόδια σε όλο το μήκος των δυο οδικών αξόνων τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

- Θα παρέχονται  εκπτώσεις στα άτομα που χρησιμοποιούν καθημερινά τα διόδια και τουλάχιστον 5 από τις 40 διελεύσεις το μήνα θα είναι δωρεάν.

- Προχωρά άμεσα η υλοποίηση μελέτης για την εφαρμογή χιλιομετρικού συστήματος χρέωσης.

- Αναβάλλεται για το 2018 η λειτουργία των πλευρικών σταθμών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Αγ. Στέφανο που είχε προγραμματισθεί να λειτουργήσουν φέτος και του χρόνου. Οι κάτοικοι των γειτονικών δήμων Αχαρνών , Κηφισιάς και Διονύσου δεν θα πληρώνουν διόδια.

- Οι παραχωρησιούχοι των δυο οδικών αξόνων θα πληρώνουν δημοτικά τέλη μόνο αν οι δήμοι παρέχουν τις σχετικές υπηρεσίες.

- Παρατείνεται κατά 17 μήνες η ολοκλήρωση της κατασκευής της Ιονίας Οδού και κατά 18 μήνες του Ε65, η οποία είχε προσδιορισθεί αρχικά για τα τέλη του 2015, αλλά  αποδείχθηκε τεχνικά  αδύνατο.

- Οι παραχωρησιούχες εταιρείες εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων  θα αποσύρουν τις αγωγές κατά των πολιτών που συμμετείχαν στο κίνημα «Δεν πληρώνω».

Όπως είπε ο κ. Σπίρτζης, σε συνεννόηση με την ΕΕ και τις τράπεζες εξετάζεται η ολοκλήρωση του Ε65 (Λαμία-Εγνατία Οδός) με την κατασκευή και του βόρειου και του Νότιου τμήματος που είχαν εξαιρεθεί από τη σύμβαση παραχώρησης.

Πηγή: www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου