Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Στο Δημόσιο περιέρχονται 10.000 αδήλωτα ακίνητα

Φωτογραφία: Eurokinissi
Περίπου 10.000 ακίνητα αναμένεται να περάσουν στη δικαιοδοσία του Δημοσίου ως το τέλος του χρόνου καθώς δεν έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο, είναι δηλαδή “αγνώστου ιδιοκτήτη” όπως προέκυψε από την κτηματογράφησή άρχισε την περίοδο 1997-1999 σε 340 περιοχές σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ αυτά τα ακίνητα συνολικά φτάνουν τα 200.000. Από αυτά, τα 160.000 είναι οικόπεδα και αγροτεμάχια και 40.000 κτίρια, διαμερίσματα και καταστήματα.

Αν υπάρχουν ιδιοκτήτες και αμφισβητούν την απόφαση μπορούν να προσφύγουν, αλλά μόνο για να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση και όχι για να ανακτήσουν το ακίνητο...

Πηγές που μιλούν στα ΝΕΑ αναφέρουν πως τα κατασχεμένα ακίνητα θα περιέλθουν στην ιδιοκτησία του ΥΠΟΙΚ που θα αναλάβει την αξιοποίησή τους - χωρίς να είναι γνωστό αν υπάρχει κάποιο σχέδιο.

Πάντως "ενδιαφέρον" είναι πως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα πόσα από αυτά τα “αγνώστου ιδιοκτήτη” ακίνητα ανήκουν ήδη στο Δημόσιο αφού έως το καλοκαίρι του 2013 το Δημόσιο δεν ήταν υποχρεωμένο να δηλώνει στο Κτηματολόγιο την περιουσία του. 

Πηγή: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου