Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Πτώση στη Wall Streeet

Φωτογραφία: Reuters
Με ισχυρές απώλειες έκλεισε η αμερικανική αγορά, με τον Dow Jones να υποχωρεί κάτω από τις 18.000 μονάδες, καθώς οι μετοχές των IBM και United Technologies κατέγραψαν απώλειες άνω του 5% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Ο βιομηχανικός δείκτης υποχώρησε 1% ή κατά 180 μονάδες, στις 17.919 μονάδες. Ο Nasdaq εμφάνισε απώλειες 0,21% στις 5.208 μονάδες ενώ ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,44% στις 2.119 μονάδες.
Οι αναλυτές κάνουν λόγο για υποχώρηση εντός αναμενόμενου εύρους με χαμηλό τζίρο, παρά το γεγονός ότι η κρίση σε Ελλάδα και Κίνα δείχνει να μετριάζεται. Οι επενδυτές γίνονται ανυπόμονοι, ιδίως στον τεχνολογικό κλάδο. Εάν οι εταιρίες δεν εμφανίσουν ισχυρά αποτελέσματα, βλέπουμε υποχώρηση της αγοράς, σχολιάζει trader στη Wall Street...

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα η IBM ανακοίνωσε πτώση κερδών για 13ο διαδοχικό τρίμηνο. Αντίστοιχα, η United Technologies ανακοίνωσε υποχώρηση στις πωλήσεις του τελευταίου τριμήνου.

Μικρά κέρδη για τον τίτλο της Harley Davidson μετά την ανακοίνωση κερδών, που ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο εμφάνισε άνοδο 0,88% στα 50,59 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχώρησε εκ νέου κατά 0,8% στα 1.098 δολάρια την ουγκιά, σε νέα χαμηλά 5,5 ετών.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο υποχώρησε τόσο έναντι του ευρώ, στο 1,06 δολάριο, όσο και έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας.

Πηγή: www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου