Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Πρώτη σε πωλήσεις η Volkswagen για το 2015

Φωτογραφία: Reuters
Την πρώτη θέση στον αγώνα των πωλήσεων κατέλαβε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen AG, εκτοπίζοντας από τον θρόνο της την ιαπωνική Toyota Motor Corp.

Μάλιστα, η αυτοκινητοβιομηχανία φλερτάρει με την κατάκτηση της πρωτιάς σε παγκόσμια κλίμακα, πετυχαίνοντας το στόχο της σχεδόν τρία χρόνια νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Toyota, κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2015 πούλησε 5,02 εκ. οχήματα, αριθμός που την τοποθετεί πίσω από τη Volkswagen η οποία νωρίτερα μέσα στο μήνα είχε ανακοινώσει ότι οι πωλήσεις της κατά το ίδιο διάστημα άγγιξαν τα 5,04 εκ. οχήματα. Βάσει των στοιχείων, οι παραδόσεις αυτοκινήτων σημείωσαν πτώση της τάξης του 1,5% για την Toyota και μόλις 0,5% για την Volkswagen...

Η αύξηση της ζήτησης λειτούργησε σαν καταπέλτης για την Volkswagen, διότι με αυτόν τον τρόπο καλύφθηκε το κενό που άφησε η αντίστοιχη μείωση στην αγορά της Κίνας, τη μεγαλύτερη αγορά για τη Volkswagen.

Προκειμένου να επιτύχει το στόχο που έθεσε το 2007, δηλαδή να γίνει η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, η Volkswagen θα πρέπει να βγει αλώβητη, όχι μόνο από την πτώση της ζήτησης στην Κίνα, λόγω της αστάθειας των ασιατικών χρηματιστηρίων, αλλά και τον ανταγωνισμό από τα φθηνά μοντέλα SUV των κινέζικων εταιριών.

«Toyota εναντίον Volkswagen, θα είναι σκληρός αγώνας» σχολίασε στο Bloomberg ο Koji Endo, αναλυτής της Advanced Research Japan, τονίζοντας ότι για τις εταιρίες αυτές η κερδοφορία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Πηγή: www.sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου