Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup, ακολουθεί η Σύνοδος Κορυφής

Φωτογραφία: Reuters
Ολοκληρώθηκε Eurogroup, στο οποίο ο νέος ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις, ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που ακολουθεί. Θα προηγηθεί τριμερής συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Τσακαλώτος κατέθεσε τις προτάσεις της προηγούμενης εβδομάδας, οι οποίες λόγω του δημοψηφίσματος δεν είχαν εξεταστεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσακαλώτος έκανε προφορική παρουσίαση, ενώ την Τετάρτη θα ακολουθήσει η γραπτή υποβολή τους...

Πληροφορίες που μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ANSA αναφέρουν ότι η Ελλάδα ζητεί δάνειο-γέφυρα που θα περιλαμβάνει την άμεση καταβολή 7 δισ. ευρώ, ακόμα και μέσα σε 48 ώρες, για την κάλυψη των άμεσων αναγκών και τις πληρωμές δανειακών δόσεων ώστε η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επεξεργάζεται ένα τέτοιο πρόγραμμα-γέφυρα.

Η γερμανική SZ ισχυρίζεται ότι αποκαλύπτει τη νέα ελληνική πρόταση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ελληνική πρόταση είναι σχεδόν παρόμοια με αυτή που απέρριψε ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα (η τελευταία πρόταση Γιούνκερ), ζητώντας μικρότερες περικοπές στις στρατιωτικές δαπάνες, τη διατήρηση του ΦΠΑ στο 13% στην εστίαση και τη διατήρηση της έκπτωσης στο ΦΠΑ στα νησιά.

Επίσης προτείνει κατάργηση του ΕΚΑΣ σε μεταγενέστερο χρόνο. 
Πηγή: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου