Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Economist: Η εκστρατεία του «Ναι» είναι μία καταιγίδα που δυναμώνει

«Ούτε η βροχή ούτε οι αστραπές εμπόδισαν τους Έλληνες να συγκεντρωθούν μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου τους στην Αθήνα, όπου μικροί και μεγάλοι φώναξαν το βράδυ της 30ης Ιουνίου υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη» αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα

Το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Economist μεταφέρει τον παλμό από την πρώτη γραμμή της εκστρατείας του «ναι», με βάση όσα διαδραματίστηκαν στη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

«Ούτε η βροχή ούτε οι αστραπές εμπόδισαν τους Έλληνες να συγκεντρωθούν μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου τους στην Αθήνα, όπου μικροί και μεγάλοι φώναξαν το βράδυ της 30ης Ιουνίου υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη» αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα...

«Μία φωνή από το μεγάφωνο ρωτά το πλήθος αν θέλει να γυρίσει στην παλαιολιθική εποχή της δραχμής (για να λάβει ως απάντηση γιουχάρισμα) ή να μείνει στην Ευρώπη (για να ακουστεί ένα εκκωφαντικό ναι). Οι απαντήσεις πνίγονται από τον ήχο των σφυριγμάτων από τους χιλιάδες που έχουν πλημμυρίσει την πλατεία συντάγματος για να δείξουν την υποστήριξή τους στην εκστρατεία υπέρ της Ευρώπης που ενθαρρύνει τον κόσμο να ψηφίσει «ναι» την Κυριακή», αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Ο ανταποκριτής του Economist μίλησε με δεκάδες διαδηλωτές κάθε ηλικίας, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών, νεαρών επαγγελματιών αλλά και ηλικιωμένων υποστηρικτών του «ναι».

Πηγη: www.dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου