Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

Το ΔΝΤ αντεπιτίθεται...

Φωτογραφία: Reuters
Σε ευθεία αντιπαράθεση με την πολιτική που προσπαθεί να επιβάλλει το Βερολίνο φέρεται να έρχεται το ΔΝΤ. Η Ελλάδα χρειάζεται μείωση του χρέους «πολύ περισσότερη από αυτή που σκέφτεται ή συζητεί η Ευρώπη λόγω της καταστροφής της οικονομία της και των τραπεζών τις τελευταίες 2 εβδομάδες», αναφέρει εμπιστευτική έκθεση του IMF που εστάλη στην Ευρώπη χθες το βράδυ και αποκαλύπτει το Reuters.

Η ενημερωμένη ανάλυση για τη βιωσιμότητα του χρέους εστάλη στις κυβερνήσεις της ευρωζώνης τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας λίγες ώρες αφού η Αθήνα και οι 18 πιστωτές της συμφώνησαν επί της αρχής να ανοίξουν διαπραγματεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα των 86 δισ., με αντάλλαγμα πιο αυστηρά μέτρα λιτότητας και δομικές μεταρρυθμίσεις...


«Η δραματική επιδείνωση της βιωσιμότητας του χρέους, υπογραμμίζει την ανάγκη για μείωση χρέους κλίμακας πολύ μεγαλύτερης από αυτή που εξεταζόταν και από αυτή που έχει προτείνει ο ESM» αναφέρει το ΔΝΤ.

Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να δώσουν περίοδο χάριτος 30 ετών στην εξυπηρέτηση όλων των ευρωπαϊκών δανείων συμπεριλαμβανομένων και των νέων και μια δραματική παράταση της ωρίμανσης ή αλλιώς θα πρέπει να γίνονται ετήσιες μεταφορές κονδυλίων στον ελληνικό προϋπολογισμό ή μεγάλο εξ αρχής κούρεμα, επισημαίνει η εμπιστευτική έκθεση.

Πηγή: www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου