Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Τι αλλάζει στους πλειστηριασμούς ακινήτων

Φωτογραφία: Eurokinissi
Ανοίγει και πάλι ο καυτός φάκελος των πλειστηριασμών, με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή με το δεύτερο μέρος των προαπαιτούμενων μέτρων, το οποίο τροποποιεί το Προεδρικό Διάταγμα 503/1985, επιφέροντας εκτεταμένες μεταβολές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει το νομοσχέδιο, ως τιμή πρώτης προσφοράς για τον πλειστηριασμό ακινήτου ορίζεται πλέον η εμπορική του αξία, όπως αυτή προσδιορίζεται κατά το χρόνο κατάσχεσης. Μέχρι σήμερα ως τιμή πρώτης προσφοράς ίσχυε η αξία που προέκυπτε από τις αντικειμενικές τιμές...

Επιπλέον, αυξάνονται οι χρηματικές ποινές που επιβάλλονται από το αρμόδιο δικαστήριο κατ' εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 204,205,232 και 607 του Κώδικα, οι οποίες αποτελούν εφεξής δημόσιο έσοδο και παύουν να είναι έσοδο του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων.

Ακόμη, επανακαθορίζεται η σειρά κατάταξης των δανειστών στον πίνακα των γενικών προνομίων (άρθρο 975) και ορίζεται ότι κατατάσσονται στην τρίτη σειρά οι απαιτήσεις του Δημοσίου από ΦΠΑ και τους λοιπούς παρακρατούμενους φόρους, όταν μέχρι σήμερα το Δημόσιο ήταν δεύτερο στη σειρά.

Πηγή: www.dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου