Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΔΝΤ: Δεν πληρώθηκε η δόση

Φωτογραφία: Reuters
Η χώρα είναι «ληξιπρόθεσμη» έναντι του Ταμείου, ενώ υπέβαλε αίτημα παράτασης της πληρωμής που «θα εξεταστεί». Τέλος και το… μνημόνιο ανακοίνωσε και επίσημα ο EFSF, ακυρώνονται τα 12,7 δισ. ευρώ. Κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ και του Eurogroup για το νέο αίτημα χρηματοδότησης. 

Με μια λιτή ανακοίνωση το Ταμείο γνωστοποίησε ότι δεν πληρώθηκε η δόση και πλέον η χώρα είναι ληξιπρόθεσμη έναντι του ΔΝΤ.

Εκταμιεύσεις πλέον δεν μπορούν να γίνουν (δεν είχαν γίνει από το περασμένο καλοκαίρι). Παράλληλα τίτλοι τέλους μπήκαν και στο Πρόγραμμα Προσαρμογής καθώς έληξε η παράταση. Το EFSF γνωστοποίησε και επίσημα ότι τα 12,7 δισ. (η τελευταία δόση και τα 10,9 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών) διαγράφονται...

Η ανακοίνωση του ΔΝΤ

«Επιβεβαιώνω ότι η πληρωμή 1,2 δισ. Ειδικών Τραβηχτικών Δικαιωμάτων (SDR) που οφειλόταν από την Ελλάδα προς το ΔΝΤ σήμερα δεν έχει ληφθεί», γνωστοποίησε ο Τζ. Ραις.

Πληροφορήσαμε το Εκτελεστικό Συμβούλιο ότι η Ελλάδα έχει ληξιπρόθεσμη οφειλή (arrears) και μπορεί να λάβει χρηματοδότηση από το ΔΝΤ όταν τακτοποιηθεί.

Επίσης, επιβεβαιώνω ότι το ΔΝΤ έλαβε αίτημα από τις ελληνικές αρχές σήμερα, για παράταση της υποχρέωσης πληρωμής που έπρεπε να καταβληθεί σήμερα, η οποία θα εξετασθεί από το Εκτελεστικό Συμβούλιο εν ευθέτω χρόνω. 

Πηγή: www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου