Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

"Βουτιά" πάνω από 8% για τις κινεζικές μετοχές

"Βουτιά" άνω του 8% σημείωσαν σήμερα οι κινεζικές μετοχές, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τους για πάνω από οκτώ χρόνια...
 
Η πρόσφατη ανάκαμψη εξασθένισε εν μέσω ρευστοποίησης κερδών, ανησυχιών για την πορεία της οικονομίας και φόβων ότι το Πεκίνο ίσως σταματήσει να κλίνει προς χαλαρότερες νομισματικές πολιτικές.

Ο δείκτης CSI300 των μεγαλύτερων εισηγμένων μετοχών στη Σανγκάη και στο Σενζέν υποχώρησε κατά 8,6% στις 3.818,73 μονάδες, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite έχασε 8,5% κλείνοντας στις 3.725,56 μονάδες.

Δεν είναι, πάντως, απολύτως ξεκάθαρο τι προκάλεσε τη βουτιά των δεικτών, τη μεγαλύτερη από τις 27 Φεβρουαρίου του 2007.

"Η πρόσφατη ανάκαμψη ήταν γρήγορη και ισχυρή, άρα υπάρχει ανάγκη για τεχνική διόρθωση", είπε ο Γιανγκ Χάι, αναλυτής στην χρηματιστηριακή εταιρία Kaiiyuan.

Αυτό που πυροδότησε την πτώση, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν η επιβράδυνση της αμερικανικής αγοράς "εν μέσω ισχυρότερων προσδοκιών για αύξηση των επιτοκίων από την Fed το τέταρτο τρίμηνο. Αυτό σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες τιμές χοιρινού κρέατος στην Κίνα, τροφοδότησε ανησυχίες ότι η Κίνα ίσως απέχει από την περαιτέρω χαλάρωση των νομισματικών πολιτικών".

Πηγή: www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου