Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Πτώση 3% στην εβδομάδα για τον Dow Jones - Απώλειες για Χρυσό και Πετρέλαιο

Φωτογρααφία: Reuters
Σε χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκαν οι δείκτες στη Wall και την Παρασκευή, στην τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για την αμερικανική αγορά, εν μέσω ισχνών αποτελεσμάτων τριμήνου από βιομηχανικούς και τεχνολογικούς κολοσσούς.

Ο Dow Jones υποχώρησε στις 17.569 μονάδες, με απώλειες 163 μονάδων ή 0,92%. Πτώση 1,12% κατέγραψε ο Nasdaq στις 5.089 μονάδες ενώ ο S&P 500 υποχώρησε 1,05% στις 2.080 μονάδες.
Στην εβδομάδα, ο Dοw Jones υποχώρησε 2,9%, ο Nasdaq εμφάνισε απώλειες 2,3% ενώ ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 2,2%...
 
Η μεγάλη εβδομαδιαία πτώση της αμερικανικής αγοράς οφείλεται εν πολλοίς στα απογοητευτικά αποτελέσματα εταιριών όπως η Apple, η Caterpillar και η IBM αλλά και στο «sell off» στα εμπορεύματα.

Πιέσεις έχουν προκαλέσει και οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις που εμφανίζουν ισχυρή την αγορά εργασίας, με τους επενδυτές να προβληματίζονται για τις κινήσεις της Federal Reserve στο μέτωπο των επιτοκίων.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, άλμα έως 19% πραγματοποίησε η μετοχή της Amazon. Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε κέρδη 92 εκατ. δολάρια και πωλήσεις 23 δισ. δολάρια.

Βουτιά 8,1% κατέγραψε η μετοχή του TripAdvisor. Η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Άνοδο πάνω από 4,5% σημειώνουν οι μετοχές της Visa και των Starbucks.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,09.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,6% στα 48,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινήθηκε πτωτικά για μια ακόμη συνεδρίαση, καταγράφοντας πτώση 1% στα 1.083 δολάρια ανά ουγκιά.

Πηγή: www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου