Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015

Νιγηρία: Επενδύσεις 2,1 δισ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα

Φωτογραφία: Reuters
Επενδύσεις ύψους 2,1 δισ. ευρώ δεσμεύτηκε να υλοποιήσει η Παγκόσμια Τράπεζα σύμφωνα με την προεδρία της Νιγηρίας για να ξαναχτίσει το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας που έχει καταστραφεί από τους μαχητές της Μπόκο Χαράμ.

Ο πρόεδρος Μουχαμαντού Μπουχαρί συναντήθηκε με αντιπροσώπους της Τράπεζας, του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ουάσινγκτον...
 
Σύμφωνα με εκπρόσωπο τύπου της Παγκόσμιας Τράπεζας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης η τράπεζα είπε ότι θα μπορούσε να δανείσει 2,1 δις δολάρια στη Νιγηρία από τον οργανισμό ανάπτυξής της, ενώ υποστήριξη μπορούσε να δοθεί και από τη Διεθνή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. "Εκτός από την ανοικοδόμηση της περιοχής και ιδιαίτερα των υποδομών, πρέπει να δοθεί επίσης προτεραιότητητα και στην μετεγκατάσταση των εκτοπισμένων μέσα στη χώρα, που τώρα αριθμούν πάνω από ένα εκατομμύριο", είπε ο Μπουχαρί, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Ένα πιθανό δάνειο θα διοχετευτεί μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Ανάπτυξης της Παγκόσμιας Τράπεζας, και δεν θα περιλαμβάνει τόκο για τα πρώτα δέκα χρόνια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ΠΟΥ θα μπορούσε να ξοδέψει 300 εκατομμύρια δολάρια για εμβόλια ελονοσίας, ενώ το Ίδρυμα Γκέιτς θα μπορούσε να συνεργαστεί με το Ίδρυμα Ντανγκότε της Νιγηρίας για να διατηρήσει την έλλειψη εμφάνισης περιπτώσεων πολιομυελίτιδας.

Ο Μπουχαρί συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τη Δευτέρα για να συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης της Μπόκο Χαράμ, που προσπαθεί τα τελευταία έξι χρόνια να δημιουργήσει ένα χαλιφάτο στο βόρειο κομμάτι της Νιγηρίας, της μεγαλύτερης οικονομία της Αφρικής.

Πηγή: www.newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου