Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Μπαρόζο: Οι Έλληνες δεν είναι μόνοι

Μήνυμα συμπαράστασης και αισιοδοξίας έστειλε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, υπογραμμίζοντας ότι οι Έλληνες «δεν είναι μόνοι» σε αυτή την προσπάθεια και ότι η χώρα μπορεί να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης.

«Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με τους εταίρους της διεθνούς κοινότητας έχουν εκπονήσει ένα πολύ φιλόδοξο, πρωτοφανές πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας συνολικού ύψους 280 δισ. ευρώ...

 Πηγή: www.naftemporiki.gr

«Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να μεταμορφωθεί για να εξασφαλίσει την ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Γνωρίζουμε τις επώδυνες θυσίες που υπομένουν οι Έλληνες πολίτες. Πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα όσον αφορά στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης στην Ελλάδα», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρόζο, έχουν ήδη αρχίσει φέτος να διαφαίνονται κάποιες αλλαγές στην Ελλάδα. «Εάν δεσμευτούν όλα τα μέρη, εάν εμείς συνεχίσουμε να παρέχουμε βοήθεια, εάν οι πολίτες, οι ηγέτες και οι διάφοροι φορείς στην Ελλάδα είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν σε αυτό το πρόγραμμα, το οποίο προβλέπει 30-40 απτά, πολύ συγκεκριμένα μέτρα, θα μπορέσει η χώρα να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης και αύξησης των θέσεων εργασίας.

«Νομίζω, επίσης, ότι αυτό που είναι σημαντικό σήμερα είναι να γεννηθεί η ελπίδα στην Ελλάδα. Αυτός ακριβώς είναι και ο σκοπός μας, να δουλέψουμε μαζί με τους Έλληνες φίλους μας για να πετύχουμε την ανάπτυξη στην Ελλάδα», τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου