Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΕΚΤ: Σε τροχιά ανάπτυξης η Ελλάδα από το 2014

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης μετά από 2 χρόνια, εξέφρασε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιεργκ Άσμουνσεν, μιλώντας σε γερμανική εφημερίδα.

«Αν το πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης εφαρμοστεί, περιμένω ανάπτυξη στην Ελλάδα από το 2014» δήλωσε ο Ασμουσεν, σημειώνοντας ότι ο στόχος του προγράμματος λιτότητας είναι να μείνει η χώρα μας εντός της ζώνης του ευρώ:

«Το κόστος μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν ανυπολόγιστο» εκτίμησε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην γερμανική εφημερίδα Rheinische Post...

Πηγή: www.e-go.gr

Ο Ασμουσεν, υπογράμμισε επίσης ότι τα μέτρα που έλαβε η Τράπεζα από το ξέσπασμα της κρίσης είναι προσωρινά, προειδοποιώντας ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη των δύο μαζικών τριετών επιχειρήσεων χρηματοδότησης της ΕΚΤ που έγιναν τον Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο.

"Είναι σημαντικό ότι τα ειδικά μέτρα από την ΕΚΤ είναι διαθέσιμα για περιορισμένο χρονικό διάστημα και κανείς δεν πρέπει να συμπεράνει από το γεγονός ότι πραγματοποιήσαμε τέτοιες επιχειρήσεις χρηματοδότησης δυο φορές ότι πρόκειται να το κάνουμε και μια τρίτη φορά", τόνισε ο Ασμουσεν.

Οι τράπεζες δανείστηκαν 1 τρισεκατομμύριο ευρώ από την ΕΚΤ στις δύο επιχειρήσεις οι οποίες στόχευαν στην αποτροπή μιας πιστωτικής κρίσης.

Πηγή: www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου