Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Νόμος ανάσα για χιλιάδες οφειλέτες και δανειολήπτες

Κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, με τίτλο "Κανονισμός Ασφάλισης ΙΚΑ και άλλες διατάξεις". Εμπεριέχει ευνοϊκές ρυθμίσεις για οφειλέτες του ΙΚΑ και άλλων ταμείων.

Με τον νέο νόμο και με στόχο την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής καθιερώνεται από την 1η Μαίου, σύστημα ταυτόχρονης καταβολής μισθών, ασφαλιστικών εισφορών και φόρου μισθωτών υπηρεσιών μέσω τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)...

Πηγή: news247.gr

Επιπλέον, από την πρώτη Ιουλίου, καθίσταται μηνιαία η υποχρέωση υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (Α.Π.Δ.), η οποία υποβάλλεται από τον εργοδότη και περιλαμβάνει πληροφορίες ή στοιχεία, που αφορούν το χρόνο απασχόλησης κάθε ασφαλιζομένου, την αμοιβή, τους κλάδους ασφάλισης, καθώς και το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών.

Επίσης, παρατείνεται μέχρι και τις 30 Απριλίου η δυνατότητα ρύθμισης των καθυστερημένων ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ.

Για όσους έχουν ρυθμίσει ή πρόκειται να ρυθμίσουν τις οφειλές τους παρατείνεται η αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης μέχρι 31.12.2013.

Πηγή: news247.gr
Διαβάστε περισσότερα Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου