Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ντράγκι: «Αν δεν επεμβαίναμε το 2011 η Ευρώπη θα ήταν σε αδιέξοδο»

Ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι υπεραμύνθηκε της παρέμβασης της ΕΚΤ στον τραπεζικό τομέα χωρίς την οποία ο ιδιωτικός τομέας δεν θα είχε την απαραίτητη ρευστότητα.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο κ. Ντράγκι ανέφερε ότι το φθινόπωρο του 2011 η κατάσταση του χρέους ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα επικίνδυνο χρηματοπιστωτικό αδιέξοδο για τις τράπεζες και συνακόλουθα για τις επιχειρήσεων, οι οποίες θα βρίσκονταν ξαφνικά χωρίς μετρητά. «Αυτό ήταν που έπρεπε να αποφύγουμε», εξηγεί στην εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Γερμανία...

Πηγή: www.iefimerida.gr

Η ΕΚΤ δάνεισε συνολικά ένα τρισεκατομμύριο ευρώ στις τράπεζες από τις αρχές Δεκεμβρίου, με δύο δημοπρασίες για τριετή δάνεια με στόχο την παροχή ρευστότητας.

Μάλιστα, ο κ. Ντράγκι προσπάθησε να διασκεδάσει τις φήμες που θέλουν να υπάρχει διάσταση απόψεων με τον Γενς Βάιντμαν, διοικητή της Budesbank, της γερμανικής κεντρικής τράπεζας.

Ο Ντράγκι θεωρεί πως ο επικεφαλής της Budesbank είχε δίκιο να επισημαίνει την ύπαρξη «κινδύνων και παρενεργειών, όταν χρησιμοποιούμε ένα φάρμακο τόσο ισχυρό όσο τα περίπου ένα τρισεκατομμύριο ευρώ της κεντρικής τράπεζας».

Πηγή: www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου