Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Πτώση για τη Wall Street

Φωτογραφία: Reuters
Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες, μετά από μια «επεισοδιακή» συνεδρίαση, κατά την οποία τεχνικά προβλήματα προκάλεσαν την αναστολή της διαπραγμάτευσης επί τρεις ώρες.

Η αγορά αποτύπωσε τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η έντονη διόρθωση των κινεζικών μετοχών στην παγκόσμια οικονομία, καθώς και το ελληνικό ζήτημα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 1,47% στις 17.515,42 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 1,76% στις 4.909,76 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 1,66% στις 2.046,69 μονάδες...

Νωρίτερα, λόγω τεχνικών εσωτερικών προβλημάτων οι μετοχές των δεικτών στο ΝYSE τέθηκαν εκτός διαπραγμάτευσης για περίπου τρεις ώρες. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αναστολή των διαπραγματεύσεων αποδόθηκε σε προσωρινά τεχνικά προβλήματα.

Στο ταμπλό, απώλειες κατέγραψε οι εταιρείες που είναι εκτεθειμένες στην κινεζική οικονομία. Η Skyworks Solutions έκλεισε στο -4,9%, η Qorvo έχασε 6,6% και η Yahoo σημείωσε απώλειες 2,6%.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, οι κινεζικές μετοχές βρέθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών, συνεχίζοντας το πτωτικό ράλι των προηγούμενων συνεδριάσεων, παρά τις προσπάθειες των αρχών του Πεκίνου να συγκρατήσουν τις χειρότερες μηνιαίες απώλειες σε διάστημα μεγαλύτερο της 20ετίας.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, με ρυθμό 5,7% αυξήθηκε η καταναλωτική πίστη στις ΗΠΑ, για τον μήνα Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία της Federal Reserve.  Η συνολική καταναλωτική πίστη ανήλθε τον Μάιο στα 16,1 δισ. δολάρια, λόγω της αύξησης των δανείων για την αγορά αυτοκινήτων.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου