Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Άνοδο στη Wall Street - Απώλειες για Χρυσό και Πετρέλαιο

Φωτογραφία: Reuters/Brendan McDermid
Ήπια άνοδο σημείωσαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street με τα αποτελέσματα των εισηγμένων να βρίσκονται στο προσκήνιο. «Χατ τρικ» ρεκόρ για τον Nasdaq, σε απόσταση αναπνοής από νέες κορυφές ο S&P. Aπώλειες για το πετρέλαιο, σε χαμηλό 5 ετών ο χρυσός. 

Mικρά κέρδη κατέγραψε η Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με τους επενδυτές να στρέφουν κυρίως την προσοχή τους στα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου των εισηγμένων.

Ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,07%, στις 18.100 μονάδες, ενώ ο Nasdaq πέτυχε νέο ιστορικό ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Ο τεχνολογικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,17%, στις 5.219 μονάδες...

Οριακή άνοδος για τον S&P που έκλεισε στις 2.128 μονάδες, σε απόσταση αναπνοής από το ιστορικό του ρεκόρ (2.131 μονάδες).

Κέρδη και για τη μετοχή της ebay,πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης για την εταιρία χωρίς την Paypal. Ήπια άνοδος για την IBM με τον αμερικανικό κολοσσό να ανακοινώνει αποτελέσματα μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Από το δείκτη Dow 30 άνοδο κατέγραψαν μεταξύ άλλων οι μετοχές των Apple, Disney, Microsoft, Visa. Aντίθετα πτωτικά κινήθηκαν οι τίτλοι των Wal-Mart, United Health.

Εν τω μεταξύ απώλειες της τάξεως του 2,64% κατέγραψε ο χρυσός με την τιμή του να υποχωρεί σε χαμηλά περίπου πέντε ετών (1.102 δολάρια ανά ουγκιά). Πιέσεις και για το πετρέλαιο, με την τιμή του να κλείνει κάτω από τα 50 δολάρια ανά ουγκιά.

Το ευρώ κατέγραψε ήπιες απώλειες έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία τους στα επίπεδα του 1,08.

Λίγο πριν το κλείσιμο το δικαίωμα της Εθνικής ενισχυόταν κατά 1,12%, στα 0,92 δολάρια.

Πηγή: www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου