Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Διέκοψε η PayPal τις υπηρεσίες στην Ελλάδα

Φωτογραφία: Reuters
Διακόπτει το PayPal την εξυπηρέτηση των πελατών του στην Ελλάδα. Εκτός των υπηρεσιών της PayPal βρίσκονται πλέον οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι δεν μπορούν πλέον  να χρησιμοποιήσουν τους υφιστάμενους λογαριασμούς τους στο PayPal.

Ο έλεγχος στην κίνηση κεφαλαίων (capital control) που έχει επιβληθεί στη χώρα έχει παγώσει πρακτικά την διαδικτυακή υπηρεσία πληρωμής που στηρίζεται στο υφιστάμενο χρηματοπιστωτικό σύστημα προκειμένου να πραγματοποιεί την μεταφορά χρημάτων...

Εκπρόσωπος του PayPal χαρακτηριστικά δηλώνει:

"Εξαιτίας των πρόσφατων αποφάσεων των Ελληνικών αρχών για τα capital controls, η πληρωμή του PayPal  από τους ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς όπως και οι διασυνοριακές συναλλαγές που χρηματοδοτούνται από τις κάρτες ή τους τραπεζικούς λογαριασμούς, δεν είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμα. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας στην Ελλάδα στο ακέραιο όπως κάνουμε για πάνω από μια δεκαετία."

Η διακοπή της λειτουργίας των υπηρεσιών του PayPal επιβεβαιώνει την εξάρτηση των νέων χρηματοοικονομικών τεχνολογικών εταιρειών από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, καταδεικνύοντας ότι το τελευταίο έχει καταρρεύσει στην Ελλάδα.  

"Παρ΄όλα αυτά ορισμένες από αυτές τις εταιρείες (χρηματοοικονομικών τεχνολογικών) παρουσιάζονται σαν έναν απαραίτητο ανταγωνιστικό μέσο στο παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα. Το κλείσιμο του PayPal στην Ελλάδα υπενθυμίζει το πόσο δύσκολο είναι να υπάρχει ροή του χρήματος χωρίς την μεσολάβηση των τραπεζών."



 Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου