Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Τι αναφέρει η απόφαση για την τραπεζική αργία και τα capital controls

Φωτογραφία:  Eurokinissi 
Με υπογραφή Ευκλείδη Τσακαλώτου δημοσιεύτηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο ΦΕΚ η απόφαση που παρατείνει μέχρι και τις 8 Ιουλίου την τραπεζική αργία.

Η απόφαση φέρει την υπογραφή του νέου υπουργού Οικονομικών καθώς μέχρι να πάρει ΦΕΚ, είχαν ήδη δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα Προεδρικά Διατάγματα για την ανάθεση των νέων καθηκόντων στον κ. Τσακαλώτο.

Η απόφαση, η οποία εκδόθηκε βάσει του περιεχομένου της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που είχε υπογραφεί από το υπουργικό συμβούλιο στις 28 Ιουνίου, δεν αναφέρει τίποτα περισσότερο από την παράταση...

 Συγκεκριμένα στο ΦΕΚ αναφέρεται ότι «Παρατείνεται έως και 8 Ιουλίου 2015 η διάρκεια της τραπεζικής αργίας που κηρύχθηκε με την από 28 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου "Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας" (ΦΕΚ Α΄ 65), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».

Αυτό σημαίνει ότι και αύριο Τρίτη αλλά και την Τετάρτη, οι καταθέτες θα μπορούν και πάλι να σηκώνουν έως 60 ευρώ από τα ATMs ενώ παρά τον θόρυβο που προκλήθηκε τη βραδιά του δημοψηφίσματος, δεν υπάρχει καμία αναφορά για τις θυρίδες, δεδομένου ότι οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές, και οι πολίτες δεν θα έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο για ακόμη δύο ημέρες τουλάχιστον.

Πηγή: www.naftemporiki.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου