Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Bundestag: Ενέκρινε τις διαπραγματεύσεις για το τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας

Φωτογραφία: Reutrs/Fabrizio Bensch
Με 439 ψήφους υπέρ και 119 ψήφοι κατά το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι 50 βουλευτές από το κόμμα της Merkel, CSU/CDU, καταψήφισαν, μεταξύ άλλων, την πρόταση.

Επί της ουσίας, η σημερινή έγκριση από την ολομέλεια του γερμανικού κοινοβουλίου, δίνει το πράσινο φως για την έναρξη διαπραγματεύσεων για ένα τρίτο πακέτο χρηματοδοτικής στήριξης προς την Αθήνα...

Κατά τη συζήτηση στη γερμανική Βουλή, η Καγκελάριος Αngela Merkel και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble, ξεκαθάρισαν ότι ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι παράνομο εντός της Ευρωζώνης.

Και οι δύο τόνισαν ότι στόχος είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Την θέση ότι στόχος είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη διατύπωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel κατά την ομιλία της στο Γερμανικό Κοινοβούλιο στην ψηφοφορία για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

«Παρά τις τεράστιες πολιτικές διαφορές οι 18 της Ευρωζώνης ήθελαν η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

«Η συμφωνία με την Ελλάδα είναι η καλύτερη επιλογή.  Η εναλλακτική ήταν το χάος.

Η Ελλάδα δεν ήθελε να βγει από το ευρώ» είπε η Merkel, τονίζοντας ότι η Γερμανία είναι δυνατή και ισχυρή, και θα παραμείνει έτσι, εάν όλοι στην Ευρώπη τα πηγαίνουν καλά.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble, τόνισε ότι η Ελλάδα παραβίασε τις δεσμεύσεις της, αυτή είναι η αλήθεια.

Η συμμετοχή στο ευρώ σημαίνει ότι οι κανόνες πρέπει να τηρούνται.

Πηγή: www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου