Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε μετά την επανεκλογή του ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση για τη βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση της Ελλάδας

Φωτογραφία: Reuters
Η βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση που θα επέτρεπε στην Ελλάδα να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της εν αναμονή ενός τρίτου πακέτου διεθνούς βοήθειας είναι ένα "πολύ περίπλοκο" θέμα και ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση για αυτό, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Το θέμα είναι "πολύ περίπλοκο" και "δεν έχουμε ακόμη βρει το κλειδί" σχολίασε ο Ντάισελμπλουμ κάνοντας λόγο για οικονομικές, τεχνικές, δημοσιονομικές και πολιτικές δυσκολίες...

 Το Eurogroup αποφάσισε πάντως να συγκροτήσει μια ομάδα εργασίας που θα επεξεργαστεί το ζήτημα και θα παρουσιάσει τα συμπεράσματά της "το συντομότερο δυνατόν", δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Ντάισελμπλουμ είπε επίσης ότι τα τεχνικά κλιμάκια εργάστηκαν σήμερα, θα εργαστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι υφυπουργοί (Οικονομικών) θα εξετάσουν αύριο Τρίτη το θέμα και κατόπιν "θα έχουμε πιθανότατα μια τηλεδιάσκεψη των υπουργών για το συγκεκριμένο ζήτημα".

Επανεξελέγη πρόεδρος του Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ
 
ADVERTISEMENT

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ επανεξελέγη πρόεδρος του Eurogroup, αναφέρει επίσημη ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο στις Βρυξέλλες.

Ο Ντάισελμπλουμ θα υπηρετήσει για άλλα δυόμισι χρόνια στη θέση του προέδρου του ισχυρού συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών των 19 χωρών μελών της ευρωζώνης, που καθορίζει την ατζέντα της οικονομικής πολιτικής στα κράτη που ανήκουν στο ενιαίο νόμισμα.

Ο μοναδικός αντίπαλος του κεντροαριστερού Ντάισελμπλουμ ήταν ο κεντροδεξιός υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Λουίς δε Γκίντος. Ο Ολλανδός αναμενόταν ευρέως να επανεκλεγεί στο αξίωμα.

"Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου για την υποστήριξή τους, τη συνεργασία τους και ανυπομονώ να αναλάβω τη δεύτερη θητεία του προέδρου του Eurogroup", έγραψε ο 49χρονος Ολλανδός υπουργός στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Πηγή: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου