Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΔΝΤ: Το ελληνικό χρέος πρέπει να γίνει βιώσιμο

Φωτογραφία:  Reuters
Την ανάγκη να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο ώστε να μπορέσει να εμπλακεί ενεργά το Ταμείο στο νέο πρόγραμμα ξεκαθαρίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Το ΔΝΤ επισημαίνει ότι μία μαζική αναδιάρθρωση χρέους για την Ελλάδα δεν είναι «τέχνασμα», αλλά θα έδινε ανάσα δεκαετιών στη χώρα για να μεγεθυνθεί η οικονομία της.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με νέα ανακοίνωσή του Ταμείου, «το ελληνικό δημόσιο χρέος έχει γίνει ιδιαιτέρως ασταθές. Αυτό οφείλεται στη πολιτική χαλάρωση της χώρας κατά την διάρκεια του τελευταίου έτους, έχοντας μάλιστα προσφάτως επιδεινωθεί εξαιτίας του εγχώριου μακροοικονομικού και χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος, λόγω του κλεισίματος των τραπεζών, αυξάνοντας σημαντικά τη δυσμενή δυναμική του...

Έως το 2018 εκτιμάται και με δεδομένα τα 82 δις Ευρώ, εκτιμάται πως το δημόσιο χρέος αναμένεται να κορυφωθεί, κοντά στο 200% του ΑΕΠ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, κι αυτό υπό την προϋπόθεση πως θα υπάρξει μια έγκαιρη συμφωνία για ένα πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. Είναι σαφές πως πλέον το ελληνικό χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο μόνο με τη λήψη μέτρων για την αναδιάρθρωσή του, τα οποία υπερβαίνουν αυτά που μέχρι στιγμής η Ευρώπη έχει δείξει προθυμία να συζητήσει».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου