Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Λαγκάρντ: Για να υπάρχει μείωση του ελληνικού χρέους πρέπει πρώτα να γίνουν μεταρρυθμίσεις

Φωτογραφία: Reuters
Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, όταν ρωτήθηκε τι κατά τη γνώμη της πρέπει να έλθει πρώτο, οι δεσμεύσεις της Αθήνας για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων ή η ελάφρυνση του εξωτερικού χρέους της από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, απάντησε: "Δοθέντος του πού βρισκόμαστε, υποψιάζομαι ότι θα ήταν πολύ προτιμότερο να δούμε μια σοβαρή πρωτοβουλία για την προώθηση μεταρρυθμίσεων και έπειτα από αυτό να ακολουθήσει η άλλη πλευρά, μειώνοντας το ελληνικό χρέος". 

Δεδομένων των όσων έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες, η Λαγκάρντ ρωτήθηκε και για το πως αξιολογεί με την αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης. "Δεν έχουμε καμία επιλογή όσον αφορά το ποιος εκπροσωπεί μια χώρα. Αντιμετωπίζουμε όλες τις εκλεγμένες κυβερνήσεις ως θεμιτούς εταίρους μας στις διαπραγματεύσεις"...

Απέφυγε επίσης να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την πιο πρόσφατη πρόταση της Αθήνας. "Έχουμε λάβει τόσες πολλές 'τελευταίες' προτάσεις, που έχουν επικυρωθεί, ακυρωθεί, αλλάξει, τροποποιηθεί, τις τελευταίες ημέρες, που είναι ιδιαίτερα αβέβαιο ποια θα είναι η τύχη αυτής της τελευταίας πρότασης της Αθήνας", είπε.

Μια μεγάλη απόφαση έγινε την περασμένη Παρασκευή, είπε, αναφερόμενη στο δημοψήφισμα που αποφάσισε η κυβέρνηση. "Υπάρχει μια δημοκρατική διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, και νομίζω ότι αυτό θα συμβάλλει να υπάρξει περισσότερη σαφήνεια, λιγότερη αβεβαιότητα για το τι θέλει ο ελληνικός λαός, και πόσο κύρος διαθέτει η ελληνική κυβέρνηση". 

Πηγή: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου