Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Ισπανικό αεροδρόμιο πωλείται έναντι… 10.000 ευρώ!

Το αεροδρόμιο La Mancha στην περιοχή Ciudad Real της Ισπανίας άνοιξε το 2008. Από το 2010 δεχόταν και διεθνείς πτήσεις αλλά χρεοκόπησε και έκλεισε το 2012 αφού δεν κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των αεροπορικών εταιρειών. Έκτοτε ο χώρος εγκαταλείφθηκε.

Σύμφωνα με τον Independent, που επικαλείται ισπανικά μέσα ενημέρωσης, το «αεροδρόμιο φάντασμα» βγήκε σε δημοπρασία προσκαλώντας τους επενδυτές να το διεκδικήσουν. Αλλά υπήρξε μόνο μία προσφορά!

Ένα consortium Κινέζων επενδυτών με την ονομασία «Tzaneen International» έδωσε μόλις 10.000 ευρώ- ποσό ασύλληπτα μικρό και σε σύγκριση με το ένα δισεκατομμύριο ευρώ που κόστισε η κατασκευή του αεροδρομίου...

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει άλλη προσφορά οπότε αν η κατάσταση παραμείνει έτσι έως τον Σεπτέμβριο, οι Κινέζοι επενδυτές θα κάνουν δικό τους το αεροδρόμιο- φάντασμα.

Το αεροδρόμιο είχε βγει και πέρσι σε δημοπρασία έναντι 100 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο αφού δεν υπήρξε καμία εκδήλωση ενδιαφέροντος, η τιμή του έπεσε στα 80 και στη συνέχεια στα 40 εκατομμύρια. Αλλά και πάλι δεν υπήρξε κανένας ενδιαφερόμενος.

Οι Κινέζοι επενδυτές είπαν σε ισπανική εφημερίδα πως σχεδιάζουν να κάνουν το αεροδρόμιο πύλη εισόδου για φορτία που έρχονται στην Ευρώπη από διεθνείς αγορές, ειδικά την Κίνα.
Το αεροδρόμιο της Ciudad Real είναι ένα από τα πολλά «αεροδρόμια- φαντάσματα» της Ισπανίας που εγκαταλείφθηκαν όταν τα φιλόδοξα σχέδια των κατασκευαστών τους προσέκρουσαν στο ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου