Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Tesco: Επενδύει 1 δισ. λίρες για αναδιάρθρωση

Το ποσό των 1 δισ. λιρών Αγγλίας (1,6 δισ. δολ.) θα διαθέσει η λιανεμπορική Tesco για την αναδιάρθρωση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων στη Βρετανία, με στόχο να ανακτήσει μερίδιο της αγοράς, καθώς και να βελτιώσει τις πωλήσεις της και να καθησυχάσει τους «εκνευρισμένους» μετόχους της.

Το σχέδιο για την αναζωογόνηση της κυριότερης αγοράς της εταιρείας, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη του κλάδου της στον κόσμο, περιλαμβάνει επενδύσεις 400.000 λιρών, με στόχο τη βελτίωση των επιπέδων του προσωπικού, τη δημιουργία «εξυπνότερων» καταστημάτων και καλύτερες τιμές και σειρές προϊόντων...

Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Reuters, BBC

Η Tesco είναι η ισχυρότερη φίρμα στον βρετανικό κλάδο των ειδών παντοπωλείου με μερίδιο αγοράς 30%, αλλά τον Ιανουάριο εξέδωσε την πρώτη της προειδοποίηση για χαμηλότερα κέρδη σε 20 χρόνια.

Τα συνολικά προ φόρων κέρδη της εταιρείας στη χρήση 2011-12 (έως τέλος Φεβρουαρίου) αυξήθηκαν κατά 5,3%, στα 3,8 δισ. λίρες. Ωστόσο, τα κέρδη στη Βρετανία μειώθηκαν 1% στα 2,5 δισ. λίρες, σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Παράλληλα, οι πωλήσεις της -επίσης στη Βρετανία- μειώθηκαν κατά 1,2% στο δεύτερο εξάμηνο της εν λόγω χρήσης.

Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Reuters, BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου