Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Ισπανία: Μειώνει τους μισθούς των πιλότων η Iberia

Η ισπανική αεροπορική εταιρεία Iberia ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα μειώσει κατά 20% τους μισθούς των πιλότων της, εξοικονομώντας κατ' αυτόν τον τρόπο 62 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, σε μια περίοδο που αντιμετωπίζει ήδη έντονες αντιδράσεις από το προσωπικό της, το οποίο διαμαρτύρεται για την ίδρυση της θυγατρικής εταιρείας χαμηλού κόστους Iberia Express.

Η εταιρεία ανέφερε ότι στα μέτρα τα οποία λαμβάνει περιλαμβάνεται και «η περικοπή του μισθολογικού κόστους των πιλότων κατά 20%». «Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η εταιρεία χάνει χρήματα και υπάρχει πρόβλημα κόστους», εξήγησε ένας εκπρόσωπος. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο μέσος ετήσιος μισθός των πιλότων αγγίζει, μικτά, τις 200.000 ευρώ...
 
Πηγή: www.ant1online.gr

Τα μέτρα «πλήττουν μόνο τους πιλότους, το μοναδικό συνδικάτο με το οποίο, μετά από δυόμισι χρόνια διαπραγματεύσεων, δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί μια συμφωνία», προσθέτει η εταιρεία.

Από τις 9 Απριλίου οι πιλότοι έχουν ξεκινήσει επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, από Δευτέρα έως Παρασκευή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους όρους ίδρυσης της Iberia Express. Η απεργία αυτή προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιουλίου.

Τον Δεκέμβριο, όταν οι πιλότοι έκαναν απεργία 12 ημερών, ακυρώθηκε περίπου το ένα τρίτο των πτήσεων ενώ η εταιρεία έχασε 36 εκατομμύρια ευρώ.

Η Iberia Express, θυγατρική χαμηλού κόστους που θα αναλάβει το ελλειμματικό κομμάτι των πτήσεων μικρής και μεσαίας απόστασης της Iberia, ξεκίνησε τις πτήσεις της στις 25 Μαρτίου καθώς η εταιρεία κατάφερε να συνάψει συμφωνίες με σχεδόν όλο το προσωπικό της, εκτός από τους πιλότους.

Πηγή: www.ant1online.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου