Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Σε δυσχερή θέση η Ολλανδία λόγω των ελλειμμάτων

Φωτογραφία: Associated press
Η Ολλανδία, που κάποτε επέκρινε έντονα την Ελλάδα, φαίνεται να έχει βρεθεί κι αυτή σε δύσκολη θέση τώρα, καθώς όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το οικονομικό πρακτορείο, CNBC, πρέπει να μειώσει και αυτή το έλλειμμά της.

Παλαιότερα, υπενθυμίζει το CNBC, η Ολλανδία είχε χάσει την υπομονή της με την Ελλάδα, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός Mark Rutte είχε πει ότι η ευρωζώνη θα μπορούσε να «αντέξει» μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ τόνιζε σε όλους τους τόνους ότι τα κράτη-μέλη που δεν μπορούν να φέρουν το έλλειμμά τους κάτω του ορίου του 3%, θα πρέπει να υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη...
 
Πηγή: www.defencenet.gr  

Τώρα όμως η Ολλανδία βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς η κυβέρνηση συνασπισμού σχεδόν κατέρρευσε την προηγούμενη εβδομάδα σε μια συζήτηση σχετικά με τις περικοπές που είναι αναγκαίες για τον προϋπολογισμό ώστε το έλλειμμα της χώρας να έλθει στο 3% από το 4,7% του 2011.

«Τώρα που η Ολλανδία των ΑΑΑ βρίσκεται μεταξύ των αμαρτωλών της ευρωζώνης, πρέπει να βάλει τα δημοσιονομικά της σε τάξη άμεσα εάν θέλει να αποφύγει να κατηγορηθεί για την απουσία δημοσιονομικής πειθαρχίας, για την οποία η ίδια κατηγορούσε τους άλλους», επισημαίνει το CNBC.

Η χώρα χρειάζεται να προχωρήσει σε περικοπές περισσότερων από 9 δισ. ευρώ ώστε να φέρει το έλλειμμα στο 3%, ενώ γίνεται λόγος για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 66 από τα 65 χρόνια
 
Πηγή: www.defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου