Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην Αυστραλία

Νέες θέσεις εργασίας που προστέθηκαν στην αγορά της Αυστραλίας, εξέπληξαν τους οικονομολόγους αλλά και την Αποθεματική Τράπεζα που αποφάσισε να μην προβεί σε νέα περικοπή των επιτοκίων όπως ήταν αναμενόμενο.

Ο αριθμός των νεοπροσληφθέντων τον περασμένο μήνα, ήταν επτά φορές υψηλότερος από εκείνον που είχε προβλεφθεί, με 44.000 να προστίθενται στο εργατικό δυναμικό της χώρας και το ποσοστό της ανεργίας σε παναυστραλιανή κλίμακα να βρίσκεται στο 5.2%...

Πηγή: www.nooz.gr

«Φαινομενικά εμπνέει αισιοδοξία» δήλωσε ο οικονομολόγος της J. P. Morgan, Ben Jarman και πρόσθεσε: «Το βέβαιο είναι ότι κάνει λίγο δύσκολα τα πράγματα για την Αποθεματική Τράπεζα, δεδομένου ότι τα ποσοστά ανεργίας αποτελούν έναν αποφασιστικό παράγοντα στην εκτίμηση της οικονομικής κατάστασης της χώρας».

Το πρώτο τρίμηνο του χρόνου ο αριθμός των απασχολούμενων αυξήθηκε κατά 76.700, το μεγαλύτερο άλμα που πραγματοποιήθηκε από το τελευταίο τρίμηνο του 2010.

Εδώ, θα πρέπει να διευκρινιστεί εντούτοις, ότι στις νέες θέσεις εργασίας οι 28.200 ήταν μερικής απασχόλησης που προστέθηκαν τον περασμένο μήνα, ενώ οι πλήρους απασχόλησης έφθασαν τις 15.800, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από την αρχή του έτους.

Με αυτά τα δεδομένα, το ενδεχόμενο περικοπής των επιτοκίων από την Αποθεματική Τράπεζα βασίζεται στην αύξηση ή μη, του τιμάριθμου του τελευταίου τριμήνου, τα στοιχεία του οποίου θα παρουσιάσει η Αυστραλιανή Στατιστική Υπηρεσία στις 24 Απριλίου.

Πηγή: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου