Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012

Μέχρι τέλος Μαΐου οι διορθωτικές φορολογικές δηλώσεις

Μέχρι το τέλος Μαΐου έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν διορθωτικές φορολογικές δηλώσεις για προηγούμενες χρήσεις περίπου 700.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι θα έχουν έκπτωση από 90% έως και 100% στις χρηματικές ποινές.

Η ρύθμιση αφορά όσους είτε «ξέχασαν» να καταθέσουν έστω και μία δήλωση ΦΠΑ, Φόρου μισθωτών Υπηρεσιών, εισοδήματος και άλλες, είτε θέλουν να διορθώσουν λάθη στα υποβληθέντα έντυπα, οι οποίοι βαρύνονται με σημαντικά πρόστιμα και προσαυξήσεις...

Πηγή: www.iefimerida.gr

Πιο αναλυτικά, διαγράφονται όλες οι προσαυξήσεις, αν ο αρχικός φόρος καταβληθεί εφάπαξ, ενώ αν η κύρια οφειλή καταβληθεί σε δόσεις, προσαυξάνεται κατά 10% αν η φορολογική υποχρέωση προέκυψε έως και το 2008, και κατά 3%, αν προέκυψε από το 2009 μέχρι σήμερα. Οι δόσεις δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 4 και να είναι μικρότερες των 300 ευρώ.

Παράλληλα, ο φόρος εισοδήματος θα καταβάλλεται εφάπαξ, χωρίς δόσεις, με την υποβολή της δήλωσης για τις επιχειρήσεις, και μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση του φόρου για τα φυσικά πρόσωπα.

Από τη συγκεκριμένη ρύθμιση εξαιρούνται οι υποθέσεις κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, μεταβίβασης ακινήτων, μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ενιαίου τέλους ακινήτων, δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9), φόρου αυτομάτου υπερτιμήματος και τέλους συναλλαγή, φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται με επιφύλαξη ή με τις οποίες δηλώνεται ζημία.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου