Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Φόρος στις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία

Ξεκινούν μετά το Πάσχα οι συνομιλίες με τις ελβετικές αρχές για τη τη φορολόγηση των καταθέσεων, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Σαχινίδης ανέφερε ότι υπήρξε χθες επικοινωνία με τις αρχές της Ελβετίας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, κ. Πλασκοβίτης, ενημέρωσε ότι οι συνομιλίες μπορούν να ξεκινήσουν μετά το Πάσχα. Εκτίμησε μάλιστα ότι ίσως υπάρξει συμφωνία και πριν από τις εκλογές...

Πηγή: www.newscode.gr 

Σημείωσε ότι μπορεί και πριν τις εκλογές να υπογραφεί η συμφωνία για τη φορολόγηση των καταθέσεων. Αυτή τη στιγμή γίνονται έλεγχοι και διασταυρώσεις, για να δούμε ποιες είναι οι κινήσεις λογαριασμών για εισοδήματα που δεν φορολογήθηκαν στην Ελλάδα, επισήμανε ο υπουργός.

Ανεφερόμενος στην ανταγωνιστικότητα, είπε ότι είναι ένα χρόνιο πρόβλημα της χώρας, εξέφρασε την άποψη ότι με "το να φτάσουμε σε μισθούς Βουλγαρίας δεν θα λυθεί το πρόβλημα", ενω σε ερώτηση για το θέμα των ομολογιούχων απάντησε: "το PSI είναι ακόμα σε εξέλιξη. Πρέπει να προστατέψουμε τη χώρα από νομικές επιπλοκές".

Ο κ. Σαχινίδης επανέλαβε ότι "είμαστε σε διάλογο με την τρόικα και τις τράπεζες για τυχόν ρυθμίσεις σε δανειολήπτες", ενώ επισήμανε ότι "χαϊδεύουν αυτιά" όσοι μιλούν για μείωση δανείων στεγαστικών ή καταναλωτικών, χωρίς να έχουν τεκμηριωμένη θέση. Τέλος, ανέφερε ότι με πράξη του υπουργικού συμβουλίου θα αποφασιστεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Πηγή: www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου