Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Εννέα εκατομμύρια νέοι άνεργοι έως το 2013

Σημαντική αύξηση αναμένεται να παρουσιάσει η ανεργία σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ), η οποία προβλέπει ότι οι άνεργοι θα αυξηθούν και φέτος και το επόμενο έτος, κατά τέσσερα και πέντε εκατομμύρια, αντίστοιχα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας- (ILO), Γκάι Ράιντερ, στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», ο αριθμός των ανέργων ανά τον κόσμο θα αυξηθεί από το σημερινό επίπεδο των 200 εκατ. ατόμων στα 204 εκατ. άτομα στη διάρκεια του τρέχοντος έτους και, ακόμη περισσότερο, στα 209 εκατ. άτομα το 2013.

Οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται στην υπόθεση ότι η οικονομική ανάκαμψη θα αρχίσει να γίνεται αισθητή από το επόμενο έτος, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ILO...

Πηγή: www.tanea.gr

Ήδη, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την παγκόσμια αγορά απασχόλησης από τις αρχές του έτους, όταν παρουσίασε την ετήσια έκθεσή της για τις προοπτικές του 2012, απαιτώντας μεγαλύτερο συντονισμό των δημοσιονομικών πολιτικών, επιβολή ενός ρυθμιστικού πλαισίου για το χρηματοπιστωτικό τομέα και μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας.

«Αυτό που έχει αλλάξει σε σχέση με πέρυσι είναι ότι οι προβλέψεις μας έχουν γίνει περισσότερο απαισιόδοξες» δήλωσε ο Ράιντερ.

Πηγή: www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου