Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ξεκίνησε η τέταρτη σύνοδος της ομάδας Brics

Στο Νέο Δελχί ξεκίνησε η τέταρτη σύνοδος των χωρών της ομάδας Brics (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) με θέμα τη δημιουργία θεσμών για την ενίσχυση των σχέσεών τους.

Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ, ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο Κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο, ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα, όπως και ο Ινδός πρωθυπουργός Μαμοχάν Σινγκ συμμετέχουν στη σύνοδο.

Οι ηγέτες των κορυφαίων χωρών της αναδυόμενης αγοράς θα συζητήσουν για την ίδρυση τράπεζας επενδύσεων με στόχο τη χρηματοδότηση σχεδίων υποδομών και ανάπτυξης...

Πηγή: www.newsbomb.gr

«Θα είναι ένα πολύ ισχυρό οικονομικό εργαλείο για τη βελτίωση των εμπορικών ευκαιριών και ίσως ένα σημαντικό βήμα για να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ξεπεράσει τη χρηματοπιστωτική κρίση», δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου της Βραζιλίας Φερνάντο Πιμεντέλ.

Η ομάδα των Brics, που αντιπροσωπεύει το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 18% του ΑΕΠ του πλανήτη, επιδιώκει επίσης να μετατρέψει την αυξανόμενη οικονομική δύναμή της σε διπλωματική επιρροή.

Πηγή: www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου