Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ανησυχία για τις επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα, εκφράζει το Ευρωκοινοβούλιο

Φωτογραφία:ICON
Επιστολή στη γενική γραμματέα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων απέστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, απαντώντας στη σχετική επιστολή που είχε αποστείλει η ΓΣΕΕ στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο κ. Σουλτς τονίζει την ανησυχία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και αναφέρεται στις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και έχουν να κάνουν τόσο με την κλήση της τρόικα σε ακρόαση από το Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τα μέτρα που επιβλήθηκαν στη χώρα μας, όσο και για επικείμενη συνάντηση με την ελληνική κυβέρνηση...

Πηγή: www.in.gr

Ο κ. Σουλτς σημειώνει ακόμα ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει επανειλημμένα προτρέψει τους εμπλεκόμενους αφενός να διασφαλίσουν ότι τα μέτρα που λαμβάνονται στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη στο πλαίσιο των προγραμμάτων στήριξης, δεν θα δημιουργήσουν περισσότερη φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό και αφετέρου να επαναπροσανατολίσουν τις χώρες αυτές προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των δεσμεύσεων της στρατηγικής της ΕΕ «Ευρώπη 2020».

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα εξακολουθήσει να κάνει ό,τι μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα και τα άλλα κράτη μέλη που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση, να επιστρέψουν στην ανάκαμψη που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας και θα είναι κοινωνικά δίκαιη καθώς και στην χρηματοοικονομική σταθερότητα» σημειώνει.

Η οικονομική και κοινωνική κρίση στην Ελλάδα θα βρεθεί το απόγευμα της Τρίτης (18:00) στο επίκεντρο της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων και της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Γιοργκ Άσμουσεν και ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν.

Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω του ευρωπαϊκού δορυφορικού συστήματος (EbS).

Πηγή: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου