Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Μ.Μόντι: "Φταίνε η Γερμανία και η Γαλλία"

Ευθύνες για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους επέρριψε στη Γερμανία και τη Γαλλία ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, λίγες ημέρες πριν από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης με θέμα την ενίσχυση του ταμείου στήριξης.

"Η ιστορία αυτή αρχίζει το 2003, όταν το ευρώ δεν ήταν ακόμη παρά ένα μωρό. Τότε η Γερμανία και η Γαλλία ήταν οι χώρες που ήταν χαλαρές όσον αφορά τα δημοσιονομικά ελλείμματα και τα χρέη" είπε ο Μόντι επισημα...

Πηγή: www.enikos.gr

Ο Ιταλός πρωθυπουργός αφηγήθηκε πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είχε αποφασίσει τότε να μην τιμωρήσει τις δύο κύριες οικονομίες της ζώνης, αντίθετα απ' ό,τι προβλεπόταν από τους μηχανισμούς κυρώσεων που είχαν προβλεφθεί στην αρχή εναντίον των κρατών που δεν συμμορφώνονται.

"Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, του οποίου ηγείτο τότε η Ιταλία, καθώς κατείχε την εναλλασσόμενη προεδρία του, είπε πως αντίθετα από την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Γερμανία και η Γαλλία δεν θα ενοχληθούν παρόλο που το έλλειμμά τους υπερέβαινε το 3% του ΑΕΠ" ανέφερε.

"Ασφαλώς, αν ο πατέρας και η μητέρα της ευρωζώνης παραβιάζουν τους κανόνες" πρόσθεσε, "δεν μπορείτε να ελπίζετε πως χώρες όπως η Ελλάδα θα τους σεβαστούν".

Ο Μόντι δήλωσε πάντως πεπεισμένος για την επιτυχία της συνόδου στην Κοπεγχάγη, στην οποία θα αποφασιστεί ενδεχόμενη ενίσχυση του ταμείου στήριξης της ευρωζώνης. "Ήρθε η στιγμή να πάρουμε μια οριστική και κατάλληλη απόφαση αναφορικά με τα τείχη προστασίας" τόνισε.

Πηγή: www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου