Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Προς αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου Γαλλία και ΗΠΑ

Την αποδέσμευση των στρατηγικών πετρελαϊκών αποθεμάτων τους συζητούν Γαλλία και Ηνωμένες Πολιτείες. Στόχος της κίνησης αυτής είναι η μείωση των τιμών του πετρελαίου, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde που επικαλείται πληροφορίες πηγών της γαλλικής προεδρίας.

Η αποδέσμευση των στρατηγικών αποθεμάτων είναι ζήτημα εβδομάδων, σύμφωνα με το δημοσίευμα. «Η χρησιμοποίηση των στρατηγικών αποθεμάτων δικαιολογείται διότι σχετίζεται με γεωπολιτικούς παράγοντες έντασης», δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα πηγή της γαλλικής προεδρίας...

Πηγή: www.24h.gr

Πληροφορίες δύο βρετανικών πηγών έκαναν λόγο πριν από λίγες ημέρες για συνεργασία ανάμεσα στη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αποδέσμευση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου ώστε να αποφευχθούν οι συνέπειες της αύξησης των τιμών του πετρελαίου επί της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας κατά τη διάρκεια του εκλογικού για τις ΗΠΑ έτους.

Η τιμή του αργού πετρελαίου έφθασε τα 128 δολάρια/βαρέλι αυτόν τον μήνα, μόλις 20 δολάρια κάτω από το ανώτερο επίπεδο του 2008 και αυξημένη κατά 15% σε σχέση με τον Ιανουάριο, κυρίως εξαιτίας της εφαρμογής των κυρώσεων κατά του Ιράν.

Πηγή: www.24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου