Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Πώς θα λειτουργούν οι εταιρίες του ενός ευρώ (ΙΚΕ)

Νέα δεδομένα στο επιχειρείν υπόσχεται το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΥΠΑΑΝ), το οποίο δημιουργεί νέο εταιρικό τύπο.

Ο λόγος για την Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ) -μια νέα ΕΠΕ, θα μπορούσαμε να πούμε-, η οποία θα έχει εμπορικό σκοπό και ελάχιστο κεφάλαιο ενός (1) ευρώ. Η σύστασή της θα είναι πιο ευέλικτη από αυτήν της Α.Ε. και θα μπορεί να λειτουργήσει και ως μονοπρόσωπη. Αυτά επιγραμματικά προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο για τη Βελτίωση του Επιχειρηματικού Κλίματος, που κατατέθηκε στη βουλή...

Πηγή: www.exipno.gr

H νέα εταιρική μορφή ανταποκρίνεται και στον διαχωρισμό των λειτουργιών των εταίρων μέσα στην επιχείρηση (εταίροι που εισφέρουν περιουσιακά στοιχεία, ασχολούνται με την καθημερινή δραστηριότητα, εισφέρουν φερεγγυότητα κ.λπ.), καθιστώντας την κατάλληλη για οικογενειακές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις νέων και μικρές συνεργασίες.

Μεταξύ των άλλων, ο νόμος επιβάλλει την υποχρέωση στην ΙΚΕ να διατηρεί ιστοσελίδα και να αναφέρει σε αυτήν τις πληροφορίες που συντελούν στην ασφάλεια των συναλλαγών και στην προστασία των συναλλασσομένων. Επίσης, το σχέδιο νόμου επιδιώκει την ενθάρρυνση των υφιστάμενων ΕΠΕ να μετατραπούν σε ΙΚΕ.

Πηγή: www.exipno.gr
Διαβάστε περισσότερα exipno.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου