Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΓΣΕΒΕΕ: Ένταξη των μμε στον νόμο για τους υπερχρεωμένου

Την ένταξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις ευεργετικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ζητά η ΓΣΕΒΕΕ.

Όπως επισημαίνει η Συνομοσπονδία σε σχετική της ανακοίνωση, «ο ν. 3869/2010 αποτελεί μία από τις πιο επιτυχημένες και πρωτοποριακές νομοθετικές πρωτοβουλίες των τελευταίων ετών, από την οπτική γωνία της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής και της σωστής ανάγνωσης της πραγματικότητας»...


Πηγή: www.hbnews.gr

Η ΓΣΕΒΕΕ επικαλείται πρόσφατα στοιχεία έρευνας, σύμφωνα με τα οποία περίπου 180.000 μικροί επιχειρηματίες «ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας» και προσθέτει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών αυτών δραστηριοποιούνται μέσω νομικών μορφών απεριόριστης ευθύνης, η οποία δεν τους προστατεύει σε περίπτωση αδυναμίας των υποχρεώσεών τους.

Για τους λόγους αυτούς, η ΓΣΕΒΕΕ προτείνει τη θεσμοθέτηση αντίστοιχων νομοθετικών πρωτοβουλιών (είτε επέκταση του ήδη υπάρχοντος ν. 3869/2010 ώστε να καλύπτει περισσότερες περιπτώσεις) για την κάλυψη των περιπτώσεων υπερχρεώσεων που προέρχονται από την αδυναμία, ιδιαίτερα των μικρών επιχειρηματιών να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.

Πηγή: www.hbnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου