Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΥΠΑΑΝ: Ιδρυση επιχείρησης με μια υπεύθυνη δήλωση

Με μια υπεύθυνη δήλωση επιδιώκει το υπουργείο Ανάπτυξης να μπορεί ο πολίτης να προχωρά στη διαδικασία υλοποίησης της επιχειρηματικής του ιδέας και μετά να ακολουθεί ο έλεγχος. Αυτο δήλωσε η υπουργός Ανάπτυξης Aννα Διαμαντοπούλου με αφορμή τη συνάντηση που είχε με τον επιχειρηματία Φώτη Αντωνόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος νέος επιχειρηματίας στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, είχε δώσει συνέντευξη σε ξένα και ελληνικά ΜΜΕ για τα προβλήματα γραφειοκρατίας που αντιμετώπισε στη λειτουργία της επιχείρησής του, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης ελαιόλαδου...  
Πηγή: www.sofokleousin.gr

«Η περίπτωση δημιουργίας ηλεκτρονικής επιχείρησης είναι ένα κλασσικό παράδειγμα που απαιτεί αλλαγή φιλοσοφίας και υποδείγματος. Η σύσταση της δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί όπως όλες οι άλλες επιχειρήσεις. Ο στόχος είναι με μια υπεύθυνη δήλωση να μπορεί ο πολίτης να προχωρά στη διαδικασία υλοποίησης της επιχειρηματικής του ιδέας και μετά να ακολουθεί ο έλεγχος. Έχουν γίνει πολλά, πρέπει όμως να περάσουμε από την λεπτομερή νομοθέτηση και τα πολλά σώματα ελέγχου στην εμπιστοσύνη της υπογραφής του πολίτη. Εάν διαπιστωθεί κατάχρηση αυτής της εμπιστοσύνης η τιμωρία θα είναι παραδειγματική» δήλωσε η υπουργός.
 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το ηλεκτρονικό εμπόριο αποτελεί ύψιστης προτεραιότητας αναπτυξιακό στόχο, καθώς υπάρχουν ήδη 2.000 ηλεκτρονικά καταστήματα με τζίρο 2 δισ. ευρώ και μέχρι το 2015 προβλέπεται να έχουν συσταθεί στην Ελλάδα 15.000 ηλεκτρονικές εταιρείες.  

Πηγή: www.sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου