Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Μειώνει τους φορολογικούς συντελεστές η Βρετανία

Την μείωση των φορολογικών βαρών, τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τα φυσικά πρόσωπα, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν.

Παρουσιάζοντας το προσχέδιο του προϋπολογισμού για τη χρήση 2012 – 2013, ο κύριος Όσμπορν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν την κυβέρνηση να προσανατολίζεται σε μείωση των φορολογικών συντελεστών και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ανακοίνωσε ακόμα μεγαλύτερες ελαφρύνσεις από τα αρχικά σχέδια...
 
Πηγή: www.protothema.gr

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως αρχής γενομένης από τον Απρίλιο του 2013 ο ανώτατος συντελεστής φορολόγησης προσωπικών εισοδημάτων φυσικών προσώπων θα πέσει από το 50% στο 45%, ενώ αντιστοίχως ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις θα μειωθεί από το 26% στο 24%, ακόμα πιο πολύ δηλαδή σε σχέση με τις αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για συντελεστή 25%. Επίσης ο συγκεκριμένος συντελεστής θα πέσει ακόμα περισσότερο, στο 22%, από τον Φεβρουάριο του 2014.

Ο κύριος Όσμπορν υπεραμύνθηκε των μειώσεων αυτών λέγοντας πως οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές αποτελούν τροχοπέδη για την οικονομία χωρίς να προσφέρουν ανάλογα οφέλη στα δημόσια ταμεία!
 
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου